RECEPT FRÅN HJ

Chili con carne med mörk choklad

Chili con carnen blir extra mustig med mörk choklad.

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • neutral olja till stekning
  • 1 kg nötfärs
  • 1 st röd chilifrukt Ta en halv chili om du vill ha en mildare chili con carne
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 2 dl rött vin
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 burk vita bönor i tomatsås 400 g
  • salt och svartpeppar
  • 50 g mörk choklad 70%
  • Servera med:

  • kokt ris och/eller baguette

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Ringla olja i en gryta och fräs färsen smulig tillsammans med lök och vitlök.

2

Dela chilifrukten och finhacka den. Ta bort kärnorna om du inte vill ha en stark chili con carne. Tillsätt chili, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, vin, krossade tomater, vita bönor i tomatsås, salt och peppar. Låt sjuda på medelvärme, ca 30 minuter.

3

Ta bort grytan från spisen. Riv chokladen grovt och rör ner i chilin. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar. Servera med kokt ris och/eller baguette.


Kommentar:
Tips! Variera chili con carnen med dina favoritbönor! Använd till exempel svarta bönor, stora vita bönor eller kidneybönor. Vill du ha ett vegetariskt alternativ går det bra att byta ut köttfärsen mot 5 dl blandade bönor.

Recept