Du behöver
- 1 kg högrev benfri
- smör
- flingsalt
- 150 g rökt sidfläsk
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st röda paprikor
- 1.5 msk inlagd jalapeño
- 3 msk chilipulver
- 1 krm kanel
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk oregano torkad
- 2 st öl
Servera med:
avokadoyoghurt se recept
tortillabröd
isbergssallad
Gör så här
1
Skär köttet i bitar som är 3×3 centimeter. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Salta och ställ åt sidan.
2
Strimla fläsket. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar. Fräs fläsk, lök, vitlök och paprika i en gryta med smör. Låt jalapeño, chilipulver, kanel, spiskummin och oregano fräsa med mot slu-tet. Blanda i köttet. Häll på öl och eventuellt vatten, vätskan ska täcka köttet.
3
Koka under lock på svag värme i ca 1 3/4 timme. Köttet ska bli nästan sönderkokt. Smaka av med salt. Servera med avokadoyoghurt, varma tortillabröd och isbergssallad