Cheesecake med rökt nötkött

Cheesecake med rökt nötkött kan förberedas dagen innan.

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin
  • 4 st gelatinblad
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 150 g nötkött rökt
  • 3 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad persilja

Garnering:

körsbärstomater
mâchesallad

Det här behövs till 10-12 pers:

Gör så här

1
Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen.

2
Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg gärna ett bakpapper i botten.

3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rör ut philadelphiaosten i crème fraichen. Blanda i gräddfil, finhackat nötkött, pepparrot och persilja.

4
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Rör ner i smeten och bred över bottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar. Garnera med halverade tomater och sallat.

Scroll to Top