Du behöver
- 200 g kavring
- 75 g smör eller margarin
- 4 st gelatinblad
- 200 g philadelphiaost
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl gräddfil
- 150 g nötkött rökt
- 3 msk riven pepparrot
- 3 msk hackad persilja
Garnering:
körsbärstomater
mâchesallad
Det här behövs till 10-12 pers:
Gör så här
1
Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen.
2
Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg gärna ett bakpapper i botten.
3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rör ut philadelphiaosten i crème fraichen. Blanda i gräddfil, finhackat nötkött, pepparrot och persilja.
4
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Rör ner i smeten och bred över bottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar. Garnera med halverade tomater och sallat.