RECEPT FRÅN HJ

Cheeseburgare

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 600 gram högrevsfärs
  • salt och peppar
  • 4 skivor ost med cheddarsmak
  • Syrad lök:

  • 2 stycken rödlökar
  • 0.5 deciliter ättiksprit
  • 1 deciliter strösocker
  • 1.5 deciliter vatten
  • Chipotlemajonnäs:

  • 1 styck äggula
  • 1 tesked senap
  • 2 deciliter rapsolja
  • 2 teskedar vitvinsvinäger
  • 1.5 teskedar chipotlepasta
  • Servera med:

  • hamburgerbröd
  • sallad
  • körsbärstomater

Gör så här

1

Syrad lök: Skala, dela och skiva löken tunt. Rör ihop ättikssprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Tillsätt löken och låt dra i 1 timme.

2

Chipotlemajonnäs: Tänk på att ingredienserna ska vara rumstempererade. Blanda äggula, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning, gärna med elvisp. Smaksätt med chipotlepasta och salt.

3

Dela färsen i fyra bitar och forma bitarna till burgare. Salta och peppra. 

4

Dela bröden och stek dem med snittytan ner tills de fått lite färg i en torr stekpanna. 

5

Stek burgarna på ganska hög värme,  ca 2 minuter per sida. Tryck till dem så de inte drar ihop sig och blir höga utan behåller sin form. Lägg ost på burgarna när de är nästan klara och låt den smälta lite. Lägg ihop burgaren med sallad, skivade tomater, biff, syrad lök och chipotlemajonnäs.


Kommentar:
Arbeta inte färsen för mycket. Forma den snabbt till biffar så blir de härligt porösa och saftiga.

Recept