RECEPT FRÅN HJ

Cheddarpaj

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 Ingen enhet / tomt
0 röstande.

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4 deciliter vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 1 matsked kallt vatten
  • Fyllning:

  • 4 stycken ägg
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 2 deciliter mjölk
  • salt, peppar
  • Servera med:

  • 2 stycken fikon
  • 50 gram mâchesallad
  • 1 deciliter valnötter
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Fyllning: Strö ut osten i pajskalet.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över osten. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

4

Skiva fikonen eller skär dem i klyftor. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen.


Recept