RECEPT FRÅN HJ

Cheddarpaj

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 200 g cheddarost tärnad
  • Äggstanning:

  • 4 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • salt, peppar
  • Servera med:

  • 2 st fikon
  • 50 g mâchesallad
  • 1 dl valnötter
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Fyllning: Strö ut osten i pajskalet.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över osten. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

4

Skiva fikonen eller skär dem i klyftor. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen.


Recept