Cecilias choklad & plommonmuffin

Du behöver 10 st plommon 250 g mörk choklad 250 g smör 4 st ägg 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver florsocker...

Du behöver

  • 10 st plommon
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera plommonen och kärna ur.

2

Smält choklad och smör i en kastrull, låt svalna.

3

Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten. Vänd ner den smälta chokladen i smeten.

4

Fyll muffinsformar till 3/4. Tryck ner plommon i formen. Grädda i ca 10 minuter. Pudra över florsocker.


Kommentar:
De här receptet måste jag bara dela med mig. Just nu har jag massvis av plommon i min trädgård. De här muffinsen brukar jag baka till fikan på höstkanten.

Scroll to Top