RECEPT FRÅN HJ

Burritos med avokadoröra

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till ugnsform och stekning
  • 1.5 tsk malen spiskummin
  • 1.5 tsk oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk kalvfond
  • 100 g haloumi
  • 5 msk kesella
  • salt
  • 2 krm tabasco
  • 8 st tortillabröd medium
  • 2 dl riven ost
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär korven i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och korv i en stekpanna med smör. Tillsätt spiskummin och oregano mot slutet. 

2

Tillsätt tomatpuré och fond, och låt koka ihop någon minut. Ta stekpannan från värmen och låt det kallna. 

3

Tillsätt grovriven haloumi och kesella till korvfräset och smaka av med salt och tabasco.

4

Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 15 minuter.


Recept