Du behöver
- 1 kg högrev
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 3 dl rött vin
- 2 st lagerblad
- 1 tsk timjan
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- 250 g steklök
- 200 g champinjoner
- 2 msk smör
- 140 g tärnad bacon
- 2 st morötter
- 2 msk maizena
- majsstärkelse
Servera med:
potatispuré
haricots verts
Gör så här
Putsa köttet och dela i grytbitar. Bryn bitarna runt om i smör i stekpanna. Lägg över köttet i en gryta och krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, vatten, fond, vin, timjan och lagerblad.
Skala och hacka gul lök och vitlök och lägg ner i grytan. Småkoka under lock i 1 1/2 timme.
Skala steklöken och bryn den tillsammans med champinjonerna i smör i stekpanna. Lägg ner i grytan. Stek baconet och lägg ner i grytan. Skala och dela morötterna i bitar och lägg ner i grytan.
Koka i ca 30 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Servera med potatispuré och haricots verts.
Tips: Koka upp steklöken med skal och spola sedan i kallt vatten så är den lättare att skala.