RECEPT FRÅN HJ

Bullar med saffransfyllning

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
22 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 25 gram jäst
  • 3 deciliter mjölk 37º
  • 100 gram smör
  • 1 styck ägg
  • 1 deciliter strösocker
  • 0.5 teskedar salt
  • 10 deciliter mjöl ca
  • Fyllning:

  • 100 gram mandelmassa
  • 0.5 deciliter strösocker
  • 75 gram smör
  • 0.5 gram saffran
  • 1 styck sockerbit
  • 1 tesked hett vatten
  • 0.5 deciliter russin
  • Pensling:

  • 1 styck ägg
  • Garnera med:

  • 2 deciliter florsocker
  • 1 matsked vatten
  • 0.5 deciliter pistaschmandel
  • Ugn: 250º

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Häll på ljummen mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl till en smidig deg, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt, 1 1/2 timme.

2

Fyllning: Riv mandelmassan och rör ihop den med socker och rumsvarmt smör. Stöt ihop saffran och sockerbiten i en mortel. Häll på 1 tsk hett vatten och rör om. Blanda ner saffranet i fyllningen.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en fyrkant som är ca 45x45 cm. Skär degen i rutor som är ca 9x9 cm. Lägg en klick fyllning på varje ruta och strö på russin. Vik in hörnen mot mitten och tryck till.

4

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, ca 45 minuter.

5

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

6

Garnering: Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna. Strö på hackad pistaschmandel.


Kommentar:
Receptet räcker till 22 bullar.

Recept