Bullar med saffransfyllning

Du behöver 25 g jäst 3 dl mjölk 37º 100 g smör 1 st ägg 1 dl strösocker 0.5 tsk salt 10 dl mjöl ca...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk 37º
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 10 dl mjöl ca

Fyllning:

100 g mandelmassa
0.5 dl strösocker
75 g smör
0.5 g saffran
1 st sockerbit
1 tsk hett vatten
0.5 dl russin

Pensling:

1 st ägg

Garnera med:

2 dl florsocker
1 msk vatten
0.5 dl pistaschmandel

Ugn: 250º

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Häll på ljummen mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl till en smidig deg, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt, 1 1/2 timme.

2

Fyllning: Riv mandelmassan och rör ihop den med socker och rumsvarmt smör. Stöt ihop saffran och sockerbiten i en mortel. Häll på 1 tsk hett vatten och rör om. Blanda ner saffranet i fyllningen.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en fyrkant som är ca 45×45 cm. Skär degen i rutor som är ca 9×9 cm. Lägg en klick fyllning på varje ruta och strö på russin. Vik in hörnen mot mitten och tryck till.

4

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, ca 45 minuter.

5

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

6

Garnering: Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna. Strö på hackad pistaschmandel.


Kommentar:
Receptet räcker till 22 bullar.

Scroll to Top