Buljongkokt fläskfilé med basilikasås

Att koka kött är något vi gör alldeles för sällan. Den här fläskfilén blir verkligen saftig. Bjud den tillsammans med en frisk, spännande basilikasås och massor av lättkokta grönsaker.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 l vatten
  • 4 tärning köttbuljong
  • 4 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor i bitar

Sås:

2 st vitlöksklyftor
1.5 msk balsamvinäger
1 kruka färsk basilika
0.5 dl buljong från köttet
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten, köttbuljong, lagerblad och vitlök i en kastrull som rymmer fläskfilén.

2
Lägg i fläskfilén och låt den sjuda på svag värme ca 20 minuter eller tills en kött-termometer visar 68°. Låt köttet kallna i buljongen.

3
Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer eller en matberedare och kör till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top