RECEPT FRÅN HJ

Brysselkex

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker äkta
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • Garnering:

  • 1 dl socker
  • röd karamellfärg
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, potatismjöl och mjöl och arbeta ihop till en deg. Forma till två rullar.
2
Lägg sockret i en plastpåse och droppa i karamellfärg. Gnugga utanpå påsen tills sockret fått fin, jämn färg.
3
Rulla rullarna i socker och ställ kallt i 1 timme. Skär i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
4
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Recept