Brownie med saffranstopp

Du behöver 150 g smör 0.75 dl kakao 3 st ägg 3 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 100 g hasselnötter Glasyr: 0.25...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 0.75 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g hasselnötter

Glasyr:

0.25 g saffran
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Ugn: 150°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Rör i kakao och vispa smöret slätt. Låt svalna.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Hacka nötterna och rör ner i smeten.

3
Häll smeten i en form, 20×30 cm, som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 35 min. Låt kallna.

4
Glasyr: Koka upp saffran och grädde. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Låt glasyren stelna lite innan den breds över kakan. Låt glasyren stelna helt och skär kakan i rutor.

Scroll to Top