Du behöver
- 150 g smör
- 0.75 dl kakao
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 100 g hasselnötter
Glasyr:
0.25 g saffran
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Ugn: 150°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Rör i kakao och vispa smöret slätt. Låt svalna.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Hacka nötterna och rör ner i smeten.
3
Häll smeten i en form, 20×30 cm, som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 35 min. Låt kallna.
4
Glasyr: Koka upp saffran och grädde. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Låt glasyren stelna lite innan den breds över kakan. Låt glasyren stelna helt och skär kakan i rutor.