RECEPT FRÅN HJ

Brownie med Nutella

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
42 bitar

Du behöver

  • 75 g nutella nöt- och chokladkräm
  • 400 g smör
  • 8 st ägg
  • 9 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • Topping:

  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kakao
  • 2 msk florsocker
  • Garnera med:

  • nutella
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Klicka ut teskedstora klickar Nutella på en bricka med bakplåtspapper. Låt stå i frysen, 30 minuter.

2

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda salt, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Rör i smöret.

3

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ner Nutellaklickarna i smeten med jämna mellanrum.

4

Grädda strax under mitten i ugnen, 40 minuter. Låt kakan kallna och skär i rutor.

5

Topping: Blanda grädde, kakao och florsocker och vispa tills det är fast. Spritsa eller klicka på kakorna. Garnera med Nutella.


Recept