Du behöver
- 75 g nutella nöt- och chokladkräm
- 400 g smör
- 8 st ägg
- 9 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 2.5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 6 dl vetemjöl
Topping:
2 dl vispgrädde
0.5 dl kakao
2 msk florsocker
Garnera med:
nutella
Ugn: 175°
Gör så här
Klicka ut teskedstora klickar Nutella på en bricka med bakplåtspapper. Låt stå i frysen, 30 minuter.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda salt, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Rör i smöret.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ner Nutellaklickarna i smeten med jämna mellanrum.
Grädda strax under mitten i ugnen, 40 minuter. Låt kakan kallna och skär i rutor.
Topping: Blanda grädde, kakao och florsocker och vispa tills det är fast. Spritsa eller klicka på kakorna. Garnera med Nutella.