Bombay gryta

En lite "het" gryta där vi bjuder tillbehören i små skålar bredvid.

Du behöver

  • 450 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 700 g fast potatis
  • 2 st lökar
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2.5 tsk curry
  • citronsaft av 1/2-1 citron
  • 9 st tabasco droppar
  • 1 st squash
  • 1 st burk krossade tomater
  • salt

Tillbehör:

banan skivad
riven kokos
gurka i små tärningar
yoghurt mild naturell

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingköttet i strimlor. Salta och peppra. Bryn det gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt det eftersteka 5 minuter.

2
Skala potatisen och skär dem i stavar. Skala och tärna löken ganska grovt.

3
Lägg löken i en kastrull och fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg.

4
Tillsätt potatisstavar, pressad vitlök och buljong. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.

5
Dela under tiden squashen och skiva den. Lägg ner den i kastrullen tillsammans med kycklingkött, tomatkross, curry, kummin, pressad citronsaft och tabasco. Låt grytan koka upp på nytt och puttra ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mera kryddor. Servera med de olika tillbehören i små skålar.

Scroll to Top