Boeuf Bourguignon

Du behöver 2 kg högrev av nötkött, benfri 150 g bacon 2 msk smör 0.5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 tsk timjan 2 st...

Du behöver

  • 2 kg högrev av nötkött, benfri
  • 150 g bacon
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad
  • 3 dl rött vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk oxfond mörk
  • 3 st morötter
  • 500 g pärllök
  • 2 msk vetemjöl
  • 150 g champinjoner

Garnera med:

backtimjan, bladpersilja

Servera med:

kokt potatis
sallad

Gör så här

1

Skär köttet i jämna grytbitar, ca 3×3 cm. Skär baconet i strimlor.

2

Bryn kött och bacon i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta efter hand.

3

Smaksätt med salt, peppar, timjan, skivad vitlök och lagerblad.

4

Tillsätt vin, tomatpuré och fond. Låt grytan sjuda ca 1 timme.

5

Skala och skär morötterna i skivor. Lägg pärllökarna i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå 5 minuter.

6

Häll bort vattnet och skala löken. Bryn den i en stekpanna med smör. Lägg över morötter och lök i grytan och sjud i ytterligare ca 15 minuter.

7

Red av grytan med mjölet utrört i vatten. Bryn champinjonerna i en stekpanna med smör och lägg i grytan. Låt grytan sjuda en kort stund.

8

Garnera med backtimjan och grovt skuren bladpersilja. Servera med kokt potatis och sallad.

Scroll to Top