Du behöver
- 2 kg högrev av nötkött, benfri
- 150 g bacon
- 2 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st lagerblad
- 3 dl rött vin
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk oxfond mörk
- 3 st morötter
- 500 g pärllök
- 2 msk vetemjöl
- 150 g champinjoner
Garnera med:
backtimjan, bladpersilja
Servera med:
kokt potatis
sallad
Gör så här
Skär köttet i jämna grytbitar, ca 3×3 cm. Skär baconet i strimlor.
Bryn kött och bacon i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta efter hand.
Smaksätt med salt, peppar, timjan, skivad vitlök och lagerblad.
Tillsätt vin, tomatpuré och fond. Låt grytan sjuda ca 1 timme.
Skala och skär morötterna i skivor. Lägg pärllökarna i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå 5 minuter.
Häll bort vattnet och skala löken. Bryn den i en stekpanna med smör. Lägg över morötter och lök i grytan och sjud i ytterligare ca 15 minuter.
Red av grytan med mjölet utrört i vatten. Bryn champinjonerna i en stekpanna med smör och lägg i grytan. Låt grytan sjuda en kort stund.
Garnera med backtimjan och grovt skuren bladpersilja. Servera med kokt potatis och sallad.