Du behöver
- 300 g blomkål
- 0.5 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 4 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 st hårdkokta ägg
- 2 msk crème fraîche
- 1 msk senap
- 2 msk hackad dill
- 2 st tunnbröd
Gör så här
1
Dela blomkålen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs blomkål och lök i en gryta med smör. Ta upp några buketter till garnering.
2
Späd med vatten och buljong, och koka i 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp med grädde. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
3
Skala och hacka äggen. Blanda med crème fraiche, senap och dill. Smaka av med salt och peppar, och bred ut på tunnbröden.
4
Rulla ihop och skär i bitar. Toppa soppan med den stekta blomkålen och servera tunnbrödsrullarna till.