Blomkålssoppa med tunnbrödsrulle

Du behöver 300 g blomkål 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 4 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 dl matlagningsgrädde salt och...

Du behöver

  • 300 g blomkål
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk senap
  • 2 msk hackad dill
  • 2 st tunnbröd

Gör så här

1
Dela blomkålen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs blomkål och lök i en gryta med smör. Ta upp några buketter till garnering.

2
Späd med vatten och buljong, och koka i 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp med grädde. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

3
Skala och hacka äggen. Blanda med crème fraiche, senap och dill. Smaka av med salt och peppar, och bred ut på tunnbröden.

4
Rulla ihop och skär i bitar. Toppa soppan med den stekta blomkålen och servera tunnbrödsrullarna till.

Scroll to Top