Du behöver
- 1 st blomkålshuvud litet
- 1 st potatis
- 5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
Parmachips:
4 skiva parmaskinka
1 tsk olivolja
svartpeppar
Garnera med:
persilja
Servera med:
bröd
Ugn: 175°
Gör så här
1
Ansa och dela blomkålen i buketter. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt blomkål och potatis och koka dem mjuka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt grädde och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
2
Parmachips: Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och krydda med nymalen svartpeppar. Låt torka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lägg över på galler för att kallna. Krossa 1 chips och strö i soppan och servera det andra på kanten. Garnera med persilja. Servera gärna bröd till soppan.