RECEPT FRÅN HJ

Blomkålspasta med kryddpepparstekt bacon

Mosad gräddkokt blomkål blir en god och krämig pastasås. Och kryddpepparstekt bacon på toppen fullbordar den här nordiskt kryddade vardagspastan.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2 paket bacon
  • 1.5 teskedar kryddpeppar nystött
  • 1 styck blomkålshuvud ca 600 g
  • 2.5 deciliter mellangrädde
  • 1 deciliter mjölk
  • salt, svartpeppar
  • 400 gram pasta t ex spagetti
  • lagrad ost t ex herrgårds- eller prästost, grovriven

Gör så här

1

Strimla och knaperstek baconet tillsammans med kryddpeppar i en teflonpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

2

Skär blomkålen i buketter. Koka dem riktigt mjuka under lock i grädden och mjölken. Mosa till en krämig sås, t ex med en potatisstöt. Smaka av med salt och peppar.

3

Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen och låt rinna av.

4

Vänd ner pastan i såsen och blanda om. Lägg upp och strö över bacon och ost.


Recept