Blomkålslåda med kassler

Du behöver 0.5 st gul lök 10 cm purjolök 1 msk smör eller margarin 0.5 st blomkålshuvud 400 g peppar 250 g kassler 1 dl...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st blomkålshuvud 400 g
  • peppar
  • 250 g kassler
  • 1 dl riven ost
  • 1.5 dl grädde valfri fetthalt

Servera med:

tomatsallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skala och skiva löken och strimla purjolöken. Fräs all lök mjuk i en stekpanna med smör.

2
Ansa blomkålen och skiva den i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg hälften i en smord form och krydda med peppar.

3
Strimla kasslern och lägg ovanpå. Lägg på löken och hälften av osten. Fyll på med resten av blomkålen och häll på grädden.

4
Krydda med peppar och strö över resten av osten. Gratinera i 30 minuter. Servera med tomatsallad.

Scroll to Top