Blomkåls- och broccolimos med citron och parmesanost

Du behöver 450 g broccoli 450 g blomkål dragon eller basilika, färsk, några knippen 1.5 dl crème fraîche 2 dl riven parmesanost 1 st citron...

Du behöver

  • 450 g broccoli
  • 450 g blomkål
  • dragon eller basilika, färsk, några knippen
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 st citron ekologisk, rivet skal av
  • 2.5 msk pressad citron
  • salt och peppar

Servera med:

50 g pinjenötter
0.5 dl riven parmesanost
örter färska

Gör så här

1

Skär broccoli och blomkål i buketter. Skär bort det grövsta på stammarna men använd gärna så mycket som möjligt så skär de grövre bitarna i skivor.

2

Koka allt precis mjukt. Häll av vattnet. Låt kålen rinna av ordentligt och ånga av sig det mesta av vätskan.

3

Lägg tillbaka i kastrullen och mixa med örter, crème fraiche (eller majonnäs) och parmesanost. Börja gärna med en deciliter crème fraiche. Tillsätt mer tills du har en konsistens som du gillar.

4

Tillsätt rivet citronskal och smaka sedan av med pressad citron, salt och peppar. Parmesanosten är salt men det kan ändå behövas en del salt för att få en riktigt god smak.

5

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö de över moset tillsammans med lite extra parmesanost. Dekorera med lite färska örter.


Kommentar:
Ett riktigt läckert mos med smak av parmesan, rivet citronskal och toppat med rostade pinjenötter. Passar till det mesta, men gärna nötfärsbiffar eller en bit stekt fisk.

Scroll to Top