RECEPT FRÅN HJ

Blåbärspannacotta med vanilj

Så frestande och vacker i färgen. Pannacotta måste vara världens bästa dessert. Lätt att förbereda och alltid lika gott.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Servera med:

  • Vispad grädde
  • blåbär

Gör så här

1

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, blåbär och socker i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg ner i kastrullen.

2

Koka upp och småkoka i 5 minuter. Mosa bären med en slev mot kanten av kastrullen. Låt gräddblandningen stå och dra utan värme i 10 minuter. Sila smeten.

3

Lägg i gelatinbladen och låt de smälta i grädden. Blanda i yoghurten och häll sedan upp i portionsglas. Ställ kallt att stelna i 4 timmar. Garnera med grädde och blåbär.


Recept