Blåbärspaj med hallon

Traditionell sommarpaj med knäckigt och gott pajskal.

Du behöver

  • 250 g blåbär
  • 250 g hallon
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.75 dl strösocker

Pajdeg:

1.5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
0.5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
2 msk mandelspån

Servera med:

vaniljsås eller glass

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda blåbär och hallon med potatismjöl och socker och lägg i en pajform.

2

Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smöret och blanda i tillsammans med sirap och mjölk. Rör ihop till en smet.

3

Klicka smeten över bären och strö på mandelspån. Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås eller glass.

Scroll to Top