RECEPT FRÅN HJ

Blåbärspaj med hallon

Traditionell sommarpaj med knäckigt och gott pajskal.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 250 g blåbär
  • 250 g hallon
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • Pajdeg:

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk mandelspån
  • Servera med:

  • vaniljsås eller glass
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda blåbär och hallon med potatismjöl och socker och lägg i en pajform.

2

Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smöret och blanda i tillsammans med sirap och mjölk. Rör ihop till en smet.

3

Klicka smeten över bären och strö på mandelspån. Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås eller glass.


Recept