Du behöver
- 250 g blåbär
- 250 g hallon
- 2 msk potatismjöl
- 0.75 dl strösocker
Pajdeg:
1.5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
0.5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
2 msk mandelspån
Servera med:
vaniljsås eller glass
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda blåbär och hallon med potatismjöl och socker och lägg i en pajform.
Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smöret och blanda i tillsammans med sirap och mjölk. Rör ihop till en smet.
Klicka smeten över bären och strö på mandelspån. Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås eller glass.