Blåbärsmuffins

Stora härliga muffins med blåbär.

Du behöver

  • 100 g smör rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl matyoghurt eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl med fullkorn
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 125 g blåbär

Garnering:

50 g pinjenötter
florsocker

Ugn: 200º

Gör så här

1
Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp.

2
Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt filmjölken. Blanda mjölet med bakpulver och rivet citronskal. Tillsätt mjölblandningen under omrörning.

3
Fördela hälften av smeten i 8 stora muffinsformar. Fördela blåbären i formarna och lägg resten av smeten ovanpå. Fyll dem till tre fjärdedelar. Strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.


Kommentar:
Ta gärna dubbla pappersformar till muffins så håller de formen bättre. Eller ställ ner enkla formar i en muffinsplåt.

Scroll to Top