Du behöver
- 100 g smör rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 0.5 dl matyoghurt eller filmjölk
- 3 dl vetemjöl med fullkorn
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.5 st citron rivet skal
- 125 g blåbär
Garnering:
50 g pinjenötter
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
1
Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp.
2
Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt filmjölken. Blanda mjölet med bakpulver och rivet citronskal. Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
3
Fördela hälften av smeten i 8 stora muffinsformar. Fördela blåbären i formarna och lägg resten av smeten ovanpå. Fyll dem till tre fjärdedelar. Strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
Ta gärna dubbla pappersformar till muffins så håller de formen bättre. Eller ställ ner enkla formar i en muffinsplåt.