Du behöver
- 5 dl vetemjöl med fullkorn
- 100 g smör eller margarin
- 200 g kesella mager
Fyllning:
225 g blåbär färska eller halvtinade
1.5 msk lättströ
4 tsk maizena majsstärkelse
Ugn: 225°
Det här behövs:
Gör så här
1
Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare.
2
Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer.
3
Skrapa ned degen på mjölat bord och kavla ut den till 2 rektanglar, 18×25 cm stora.
4
Lägg degplattorna på plåt täckt med bakplåtspapper. Fördela bären i en sträng på mitten. Blanda lättströ och maizena och strö det över.
5
Vik degen tredubbel och vänd så att skarven kommer underst på längderna. Skåra i dem med vass kniv så som det ser ut på bilden.
6
Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 15 minuter. Servera direkt. Frys in det som inte går åt under dagen.