Blåbärslängd

Läckra snabbakade längder som du lätt åstadkommer när du får oväntade kaffegäster. Det blir 2 längder och varje längd räcker till 7?8 bitar.

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl med fullkorn
  • 100 g smör eller margarin
  • 200 g kesella mager

Fyllning:

225 g blåbär färska eller halvtinade
1.5 msk lättströ
4 tsk maizena majsstärkelse

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare.

2
Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer.

3
Skrapa ned degen på mjölat bord och kavla ut den till 2 rektanglar, 18×25 cm stora.

4
Lägg degplattorna på plåt täckt med bakplåtspapper. Fördela bären i en sträng på mitten. Blanda lättströ och maizena och strö det över.

5
Vik degen tredubbel och vänd så att skarven kommer underst på längderna. Skåra i dem med vass kniv så som det ser ut på bilden.

6
Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 15 minuter. Servera direkt. Frys in det som inte går åt under dagen.

Scroll to Top