Blåbärsfromage

Du behöver 4 st gelatinblad 1 st äggvita 200 g blåbär knappt tinade 2 dl lättyoghurt naturell 1 msk sötningsmedel eller rörsocker strö Garnera med:...

Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 1 st äggvita
  • 200 g blåbär knappt tinade
  • 2 dl lättyoghurt naturell
  • 1 msk sötningsmedel eller rörsocker strö

Garnera med:

blåbär
gräddfil
citronmeliss

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitan till ett fast skum. Mixa bären i en matberedare eller mixer och häll i hälften av yoghurten.

2
Smält gelatinbladen på svag värme i den fuktighet som blir kvar efter blötläggningen och blanda med resten av yoghurten. Tillsätt gelatinblandningen till blåbärssmeten. Rör i sötningen och den vispade vitan.

3
Fördela smeten i portionsglas och låt stå i kylen någon timme eller längre. Garnera med blåbär, gräddfil i klickar och citronmeliss.

Scroll to Top