Blåbärscheesecake

Desserten kan enkelt göras helt glutenfri genom att välja glutenfria cookies. Cheesecaken ska stå i kylen över natten för bästa resultat.

Du behöver

Botten:

300 g chokladcookies
125 g smör

Fyllning:

400 g färskost t ex Philadelphiaost
1.5 dl kesella 10%
0.75 dl strösocker
0.75 dl majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
0.5 dl vispgrädde
150 g vit choklad
2 dl blåbär

Ugn: 175°/200°

Gör så här

1
Botten: Krossa kakorna i matberedaren. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut kakblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda i 10 minuter. Låt svalna.

2
Fyllning: Vispa samman färskost, kesella och socker till en slät smet. Blanda i majsstärkelse, vaniljsocker, ägg och grädde. Smält chokladen i bitar över vattenbad, och rör ner i smeten.

3
Häll smeten i formen. Strö över blåbär. Grädda i 40 minuter. Täck med folie om den börjar bli mörk. Låt svalna. Låt stå i kylen över natten.

Scroll to Top