Bjudgryta

Du behöver 600 g grytbitar av nötkött 0.5 dl vetemjöl salt och peppar 1 msk smör eller margarin 10 st smålök 1 st vitlöksklyfta 150...

Du behöver

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 0.5 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 st smålök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 150 g champinjoner
  • 2 st morötter
  • 2 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st grön paprika
  • timjan

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i köttet och skaka runt så köttet blir mjölat. Bryn köttet i smör och lägg över i en gryta.

2
Skala löken och fräs tillsammans med skivad vitlök och champinjoner. Lägg över i grytan.

3
Skala och skär morötterna i stora bitar. Lägg dem i grytan tillsammans med vin, vatten, fond och lagerblad.

4
Koka under lock, på svag värme i 1 timme. Rör ner tomatpuré och paprikan i bitar. Koka i 5 minuter.

5
Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt och peppar och strö över timjan.

Scroll to Top