Du behöver
- 600 g grytbitar av nötkött
- 0.5 dl vetemjöl
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 10 st smålök
- 1 st vitlöksklyfta
- 150 g champinjoner
- 2 st morötter
- 2 dl rött vin
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 st lagerblad
- 1 msk tomatpuré
- 1 st grön paprika
- timjan
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i köttet och skaka runt så köttet blir mjölat. Bryn köttet i smör och lägg över i en gryta.
2
Skala löken och fräs tillsammans med skivad vitlök och champinjoner. Lägg över i grytan.
3
Skala och skär morötterna i stora bitar. Lägg dem i grytan tillsammans med vin, vatten, fond och lagerblad.
4
Koka under lock, på svag värme i 1 timme. Rör ner tomatpuré och paprikan i bitar. Koka i 5 minuter.
5
Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt och peppar och strö över timjan.