Vardagsfavoriten: Biff Stroganoff med saltgurka

Krämig gryta med smakrik sås som går snabbt och lätt att laga. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt! Servera med pressad potatis.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g ryggbiff
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ msk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 200 g saltgurka

Till servering

1 kg potatis
500 g lättkokt broccoli

Gör så här

1

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra.

2

Stek löken i smör, tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Stek lite till under omrörning. Häll i vatten, grädde, fond och senap. Häll tillbaka köttet och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Vänd ner saltgurkan och servera med kokt eller pressad potatis. Toppa ev med finhackad persilja.

Scroll to Top