Du behöver
- 300 g smör
- 200 g mörk choklad
- 100 g ljus choklad
- 6 st ägg
- 9 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakao
- 1.5 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
Garnera med:
3 dl vispgrädde
hallon
jordgubbar
blåbär
citronmeliss
Ugn: 175°
25 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills chokladen smält.
2
Lägg ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tillsätt choklad- och smörblandningen, och blanda till en slät smet.
3
Häll upp smeten i långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Jämna till smeten och grädda strax under mitten i ugnen, 25 minuter. Låt kallna.
4
Garnera varje “bit” med en klick grädde, bär och citronmeliss. Servera gärna extra grädde till tårtan.