Bästa chokladtårtan i långpanna

Galet god tårta som räcker till många, många...

Du behöver

  • 300 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • 6 st ägg
  • 9 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt

Garnera med:

3 dl vispgrädde
hallon
jordgubbar
blåbär
citronmeliss

Ugn: 175°

25 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills chokladen smält.

2
Lägg ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tillsätt choklad- och smörblandningen, och blanda till en slät smet.

3
Häll upp smeten i långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Jämna till smeten och grädda strax under mitten i ugnen, 25 minuter. Låt kallna.

4
Garnera varje “bit” med en klick grädde, bär och citronmeliss. Servera gärna extra grädde till tårtan.

Scroll to Top