Banankaka med kokosfrosting och choklad

Låt inte dina övermogna bananer gå till spillo! Baka en saftig banankaka med bitar av mörk choklad och len kokosfrosting. Kakan bakas enkelt i långpanna och räcker till många.

36 bitar
Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl gräddfil
  • 4 bananer, mogna
  • 100 g mörk choklad

Kokosfrosting:

1 dl kokosolja
50 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kokosmjölk
kokoschips

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil. Mosa bananerna och hacka chokladen och rör ner i smeten.

2

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 30 minuter. Låt svalna.

3

Kokosfrosting: Vispa ihop kokosolja, rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kokosmjölk till en smet. Skär kakan i rutor. Bred, klicka eller spritsa på frosting och strö på kokoschips.

Scroll to Top