Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 100 g smör eller margarin
- 1.25 dl vispgrädde
- 3 st banan mogna
- 2 st ägg
Glasyr:
300 g färskost
75 g smör
5 dl florsocker
1 dl kokosflingor eller flagor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i en stor skål.
2
Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, banan och grädde och blanda ner i mjölblandningen. Vispa upp äggen och rör ner i smeten.
3
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30×40 cm och häll i smeten. Grädda i 15 minuter och låt svalna.
4
Glasyr: Rör färskost och smör smidigt. Tillsätt florsocker och vispa glasyren fluffig. Bred glasyren över kakan och strö över kokos. Skär i rutor.