RECEPT FRÅN HJ

Bakad potatis med currykyckling

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st bakpotatisar
  • Fyllning:

  • 0.5 st grillad kyckling
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk curry
  • 1 st äpple
  • salt och peppar
  • 2 dl majs
  • Servera med:

  • sallad
  • gurka
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och tillaga den i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.

2

Fyllning: Rensa kycklingen från skinn och ben och dela kycklingköttet i mindre bitar. Rör ihop crème fraiche och curry. Riv äpplet och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda i kyckling och eventuellt majs eller servera majsen bredvid. 

3

Skär ett kryss i potatisen och tryck till och lägg på fyllningen. Servera med sallad och gurka.