Bakad lax med parmesantäcke

Du behöver 600 g laxfilé med skinn salt peppar 2 st vitlöksklyftor 1 dl hackad persilja 1.5 dl parmesanost riven Senapssås: 3 dl gräddfil 2...

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • salt peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 dl parmesanost riven

Senapssås:

3 dl gräddfil
2 msk senap grovkornig
2 tsk honung

Servera med:

potatis kokt
sockerärter
morot

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxfilén med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra.

2
Blanda pressad vitlök, persilja och parmesanost, och strö över laxen. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 15 minuter.

3
Senapssås: Rör ihop gräddfil, senap och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokta sockerärter och kokta morötter (skurna på längden).

Scroll to Top