Bakad lax med blomkål

Du behöver 2 bitar laxfilé 1 tsk olivolja salt och peppar 400 g blomkål 1 st gul lök 2 tsk olivolja 2 msk hackad dill...

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 400 g blomkål
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • citron rivet skal av 1/2 citron

Servera med:

potatis ev kokt

Ugn: 150°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Gnid in laxen med olja, salta och peppra. Baka i ugn i ca 15 minuter.

2
Dela blomkålen i mindre buketter. Skala, dela och skiva löken. Koka blomkålen och löken mjuka i saltat vatten.

3
Låt grönsakerna rinna av väl och blanda med olja, dill och citronskal. Servera till fisken. Komplettera eventuellt med potatis.

Scroll to Top