Baconkyckling med aprikos och fetaost

Ugnsstekt baconlindad lårfilé fylld med aprikos och fetaost.

Du behöver

  • 8 st kyckling lårfiléer av
  • 8 st aprikoser torkade
  • 50 g fetaost
  • 8 skiva bacon
  • salt och peppar
  • chiliflakes

Tomatsalsa:

2 st tomater
2 st plommon eller 1 persika
1 st sticklökar
1 msk olivolja
1 tsk limejuice

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa lårfiléerna lätt. Salta och peppra insidan och fyll med en aprikos och en bit fetaost. Rulla ihop kycklingen med en baconskiva. Lägg bitarna på ett ugnseldfast fat och stek i ca 20 minuter. Krydda med flingsalt, peppar och chili.

2
Skölj tomater och plommon och skär i små tärningar. Blanda med strimlad lök, olivolja och lime. Krydda med salt strax före servering. Godast är salsan när tomaterna och plommonen är mogna och solvarma. Servera med rostad potatis och en stor sallad.

Scroll to Top