Auberginegratäng

Du behöver 1 st aubergine 2 tsk salt 2 msk rapsolja svartpeppar 1 st frp pastasås med basilika á 390 g 125 g mozzarella riven...

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • 1 st frp pastasås med basilika á 390 g
  • 125 g mozzarella riven

Garnera med:

persilja, basilika hackad

Servera med:

rågbröd grovt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ansa och skär auberginen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva aubergin med salt i ett durkslag och låt dem ligga, ca 15 minuter. Spola av skivorna i kallt vatten och torka dem med hushållspapper.

2
Lägg auberginskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och krydda med svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Varva aubergineskivor och tomatsås i 2 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö över riven mozzarella och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Garnera med hackad persilja eller basilika och servera med grovt rågbröd.

Scroll to Top