Du behöver
- 1 st aubergine
- 0.5 tsk salt
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- olivolja +1 msk
- 2 dl krossade tomater
- 2 tsk tomatpuré
- salt och peppar
- 1.5 dl ostsås eller gratängsås
- 0.5 dl riven ost
Servera med:
sallad
yoghurt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skiva auberginen och strö salt över skivorna.
2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och tomatpuré, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem i en stekpanna med olja.
4
Varva aubergine och tomatsås i en form. Häll på ostsås och strö över ost. Gratinera i 30 minuter. Servera med sallad och yoghurt.