Auberginegratäng

Du behöver 1 st aubergine 0.5 tsk salt 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta olivolja +1 msk 2 dl krossade tomater 2 tsk tomatpuré...

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja +1 msk
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1.5 dl ostsås eller gratängsås
  • 0.5 dl riven ost

Servera med:

sallad
yoghurt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skiva auberginen och strö salt över skivorna.

2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och tomatpuré, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem i en stekpanna med olja.

4
Varva aubergine och tomatsås i en form. Häll på ostsås och strö över ost. Gratinera i 30 minuter. Servera med sallad och yoghurt.

Scroll to Top