RECEPT FRÅN HJ

Äppelsmulpaj

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 3 deciliter vetemjöl
  • 0.5 deciliter strösocker
  • 100 gram smör eller margarin
  • 0.5 deciliter hasselnötter
  • Fyllning:

  • 5 stycken äpplen
  • 0.5 deciliter strösocker
  • 2 teskedar kanel
  • Servera med:

  • vaniljsås
  • Ugn: 225º

Gör så här

1

Blanda mjöl och socker i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta ihop till en grynig massa. Blanda i hackade nötter.

2

Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Vänd dem i socker och kanel.

3

Fördela hälften av smuldegen i formen eller i portionsformar. Lägg på äppelklyftor och toppa med resten av smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera med vaniljsås.


Recept