RECEPT FRÅN HJ

Äppelpaj med vit choklad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g valnötter
  • 150 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:

  • 5 st äpplen
  • 100 g vit choklad
  • Servera med:

  • glass
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Mixa mjöl och valnötter i matberedaren tills nötterna är grovt krossade. Tillsätt smöret i bitar, socker och vaniljsocker och mixa till en smuldeg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.

2

Fyllning: Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplena i formen. Finhacka chokladen och strö den över äpplena.

3

Grädda i nedre delen av ugnen, 25 minuter. Servera med glass.


Recept