Äppelpaj med nöttäcke

Äpplen och nötter i ljuvlig kombination.

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk socker
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 st ägg
1.5 dl socker
100 g hasselnötter
3 msk potatismjöl
3 st äpple

Ugn: 200°

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Finfördela smöret i mjöl och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 23 cm i diameter.

2
Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i hackade nötter och sikta i potatismjöl.

3
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg i formen. Bred över nötsmeten och grädda i 25 minuter.

Scroll to Top