RECEPT FRÅN HJ

Äppelpaj med kanel och mandel

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner
0 röstande.

Du behöver

    Pajdeg:

  • 2 deciliter havregryn
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 1 deciliter strösocker
  • 2 teskedar bakpulver
  • 125 gram smör
  • Fyllning:

  • 5 stycken äpplen
  • 3 stycken ägg
  • 1.5 deciliter strösocker
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 0.5 deciliter vetemjöl
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 1 deciliter sötmandel
  • 2 teskedar kanel
  • Servera med:

  • vispgrädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda havregryn, mjöl, socker, bakpulver och smör till en deg. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm. Låt formen stå i kylen, 30 minuter.

2

Fyllning: Riv äpplena grovt och strö dem över bottnen. Grädda i 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vaniljsocker, mjöl och crème fraiche, och häll över äpplena. Hacka mandlarna och blanda dem med kanel och strö över pajen.

3

Grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme. Servera med vispad grädde.


Recept