Äppelmuffins med kanel

Du behöver 100 g smör 2 dl strösocker 2 st ägg 3.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1.25 dl filmjölk 1 st...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.25 dl filmjölk
  • 1 st äpple
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 25 g smör

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med filmjölken.

2

Fyll muffinsformar till hälften med smeten. Kärna ur och klyfta äpplet och stick ner klyftor i smeten.

3

Blanda mjöl, socker och kanel och strö över. Hyvla en tunn skiva kylskåpskallt smör med osthyvel och lägg ovanpå varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

Scroll to Top