RECEPT FRÅN HJ

Äppelmuffins med kanel

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 2 deciliter strösocker
  • 2 stycken ägg
  • 3.5 deciliter vetemjöl
  • 1.5 teskedar bakpulver
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1.25 deciliter filmjölk
  • 1 styck äpple
  • 0.75 deciliter vetemjöl
  • 0.75 deciliter strösocker
  • 1 matsked kanel
  • 25 gram smör
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med filmjölken.

2

Fyll muffinsformar till hälften med smeten. Kärna ur och klyfta äpplet och stick ner klyftor i smeten.

3

Blanda mjöl, socker och kanel och strö över. Hyvla en tunn skiva kylskåpskallt smör med osthyvel och lägg ovanpå varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.


Recept