RECEPT FRÅN HJ

Äppelkaka med mandelmassa

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 50 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 st äpplen
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan fint ner i en skål. Rör i äggen ett i taget och rör i socker och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.

2

Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter med löstagbar kant.

3

Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Lägg hälften av klyftorna över smeten. Häll på resten av smeten och lägg på resten av äppelklyftorna. Grädda i ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.


Recept