RECEPT FRÅN HJ

Äppelkaka med kardemumma

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 bitar

Du behöver

  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kardemummakärnor hela
  • 6 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Fyllning:

  • 4 st äpplen
  • pärlsocker
  • Servera med:

  • vispgrädde
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och stötta kardemummakärnor, gärna med elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

2

Fyllning: Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem vackert i smeten och strö över pärlsocker.

3

Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Servera gärna kakan lite ljummen med vispad grädde.


Recept