RECEPT FRÅN HJ

Apelsinkaka med valnötter

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 bitar

Du behöver

  • 300 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 8 st ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 3 dl gräddfil
  • 2 st apelsiner rivet skal + 1/2 dl pressad apelsinsaft
  • 125 g valnötter
  • Glasyr:

  • 7 dl florsocker
  • 5 msk pressad apelsinsaft
  • valnötter
  • apelsinskal
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft. Hacka valnötterna grovt och rör ner i smeten.

2

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred över kakan. Låt stelna. Skär kakan i trekanter. Garnera med valnötter och strimlat apelsinskal.


Recept