Du behöver
- 300 g smör
- 6 dl strösocker
- 8 st ägg
- 8 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 3 dl gräddfil
- 2 st apelsiner rivet skal + 1/2 dl pressad apelsinsaft
- 125 g valnötter
Glasyr:
7 dl florsocker
5 msk pressad apelsinsaft
valnötter
apelsinskal
Ugn: 200°
Gör så här
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft. Hacka valnötterna grovt och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred över kakan. Låt stelna. Skär kakan i trekanter. Garnera med valnötter och strimlat apelsinskal.