Du behöver
- 350 g smör eller margarin
- 5 dl socker
- 4 st ägg
- 5 dl filmjölk
- 2 tsk bikarbonat
- 9 dl vetemjöl
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl socker
- 1 msk kanel
Ugn: 175°
35 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen och rör om väl. Vispa ihop filmjölk och bikarbonat i en skål.
2
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med filmjölken.
3
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som är 30×40 cm. Blanda socker och kanel och strö en tredjedel på pappret.
4
Klicka i smeten i formen och bred ut den. Strö på resten av kanelsockret och grädda i 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.