Ankis kanelkaka

En saftig kaka med härlig kanelsmak.

Du behöver

  • 350 g smör eller margarin
  • 5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk kanel

Ugn: 175°

35 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen och rör om väl. Vispa ihop filmjölk och bikarbonat i en skål.

2
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med filmjölken.

3
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som är 30×40 cm. Blanda socker och kanel och strö en tredjedel på pappret.

4
Klicka i smeten i formen och bred ut den. Strö på resten av kanelsockret och grädda i 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top