Ananaskotlett med rotfruktspytt

Du behöver 2 st fläskkotletter 2 tsk matfett salt och peppar ingefära 1 dl ananas krossad Pytt: 3 st potatis av fast sort 1 st...

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter
  • 2 tsk matfett
  • salt och peppar
  • ingefära
  • 1 dl ananas krossad

Pytt:

3 st potatis av fast sort
1 st morot
1 bitar rotselleri
1 st palsternacka eller persiljerot
1 bitar kålrot
2 tsk matfett
1 tsk honung flytande
salt och peppar
Herbes de Provence

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och skär rotfrukterna i tärningar.

2
Stek dem i en ugnssäker form med matfett och honung, i mitten av ugnen, tills de får fin färg och är mjuka, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och herbes de Provence.

3
Torka av och stek kotletterna i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Salta, peppra och krydda med ingefära.

4
Lägg en sked ananaskross på varje kotlett och bräsera med 1/2 dl buljong i pannan under lock, ca 1 minut.

Scroll to Top