Ananasgratinerad kotlett med saffransris

Du behöver 2 st fläskkotletter benfria salt svartpeppar 1 msk matfett 1 st ananas liten burk krossad 1 tsk ingefära färsk riven 50 g färskost...

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter benfria
  • salt svartpeppar
  • 1 msk matfett
  • 1 st ananas liten burk krossad
  • 1 tsk ingefära färsk riven
  • 50 g färskost
  • 1 dl mozzarella riven

Saffransris:

1 st gul lök
1 msk rapsolja
0.25 g saffran
1.5 dl basmatiris
3 dl vatten
1 krm salt

Servera med:

haricots verts

Ugn: 225º

Gör så här

1
Torka av kotletterna med hushållspapper. Klipp små jack i fettkanten. Salta och peppra köttet, och bryn det sedan i en stekpanna med matfett, 1 minut per sida. Lägg över i en ugnssäker form.

2
Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda den med ingefära, färskost och mozzarella i en skål. Lägg en stor klick på varje kotlett. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Saffransris: Skala och hacka löken. Fräs den i en kastrull med olja. Tillsätt saffran, ris och vatten, och låt riset koka enligt anvisningarna på förpackningen. Servera riset till kotletterna tillsammans med haricots verts.

Scroll to Top