Du behöver
- 2 st fläskkotletter benfria
- salt svartpeppar
- 1 msk matfett
- 1 st ananas liten burk krossad
- 1 tsk ingefära färsk riven
- 50 g färskost
- 1 dl mozzarella riven
Saffransris:
1 st gul lök
1 msk rapsolja
0.25 g saffran
1.5 dl basmatiris
3 dl vatten
1 krm salt
Servera med:
haricots verts
Ugn: 225º
Gör så här
1
Torka av kotletterna med hushållspapper. Klipp små jack i fettkanten. Salta och peppra köttet, och bryn det sedan i en stekpanna med matfett, 1 minut per sida. Lägg över i en ugnssäker form.
2
Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda den med ingefära, färskost och mozzarella i en skål. Lägg en stor klick på varje kotlett. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
3
Saffransris: Skala och hacka löken. Fräs den i en kastrull med olja. Tillsätt saffran, ris och vatten, och låt riset koka enligt anvisningarna på förpackningen. Servera riset till kotletterna tillsammans med haricots verts.