Amerikanska pannkakor med limekräm

Pannkakorna passar utmärkt att servera på en brunch.

Du behöver

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk strösocker
  • 0.75 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.75 tsk bikarbonat
  • 3 3/4 dl yoghurt naturell
  • 2 st ägg små
  • 3 msk smält smör

Limekräm:

250 g kesella
lime rivet skal av 1
2.5 msk lönnsirap

Servera med:

bär färska

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt yoghurt, uppvispade ägg och smör och blanda till en jämn smet. Låt vila i kylen 30 minuter.

2
Stek pannkakorna i en plättlagg med smör, 1-2 minuter per sida. Varmhåll pannkakorna i ugnen på 100º på en plåt med bakplåtspapper.

3
Limekräm: Blanda kesella, lime och lönnsirap. Servera pannkakorna med limekräm och färska bär.

Scroll to Top