American pancakes

Du behöver 2 st ägg 2 dl mjölk 2 dl glutenfri mjölmix 2 tsk bakpulver 0.5 tsk salt smör att steka i Förslag på tillbehör:...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • smör att steka i

Förslag på tillbehör:

smör
sirap amerikansk
blåbär
bacon

Gör så här

1
Ta fram tre bakbunkar. Skilj äggvitorna från äggulorna, och häll vi-torna i den ena bakbunken och gulorna i den andra.

2
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Du ska kunna vända uppochner på bunken utan att skummet glider ur.

3
Häll mjölken i bunken med äggulorna. Vispa för hand med en gaffel tills det blivit en slät smet.

4
Blanda mjölmixen, bakpulvret och saltet i den tredje bunken. Det är viktigt att man blandar ordentligt, så att bakpulvret fördelas i hela smeten. Annars finns det risk att pannkakorna blir platta på ena sidan och superfluffiga på den andra.

5
Vispa ihop äggulesmeten och mjölblandningen med en elvisp tills det inte längre finns några klumpar.

6
Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten. Du får inte vispa med elvisp, för då spricker alla luftbubblor. Rör istället försiktigt med en sked tills smeten är slät. Ju försiktigare du rör, desto fluffigare pannkakor får du.

7
Lägg en klick smör i en stekpanna och ha plattan på ganska hög värme. När smöret bubblar och har fått lite färg häller du i en klick smet i pannan. Du ska inte breda ut smeten, utan bara låta den vara som en klick.

8
Stek pannkakorna på båda sidor tills de är genomgräddade. Ser-vera med valfria tillbehör.

Scroll to Top